Tipa-Huki Blue 24.11.2016

Wartti - Tipa 19.2.2017

Lopputurnaus 2016

Suomenmestaruus TiPalla!

TiPan Lentopallomiehet voittivat Keski-Suomen alueen miesten lentopallon ylemmän lopputurnauksen, mikä pelattiin Tikkakoskella sunnuntaina 10.4.2016

mestarit_2016.JPG

Turnauksessa toiseksi sijoittui Pihtiputaan Ploki, kolmanneksi Huki Blue ja neljänneksi Sumiaisten Kunto.

Samaan aikaan pelatun alemman lopputurnauksen finaalissa Korpilahden Pyrintö kukisti Vehniän Wartin. Jumbosijoista pelanneista Huki Black oli Korpilahden Marttia aivastuksen parempi.

Runkosarjan ainoastaan yhdellä tappiolla selvittänyt ja selkeänä ennakkosuosikkina lopputurnaukseen osallistunut TiPan miesten joukkue kesti kotiturnauksen paineet erinomaisesti. Välieräottelussa kaatui runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Hukin ”kakkosjoukkue” Blue, jota oli lopputurnaukseen entisestään yritetty vahvistaa, todennäköisesti jopa henkilökohtaisilla uhrauksilla. Joukkueessahan jo runkosarjassa pelasi entisiä sarjajyriä, paino sanalla entisiä.

Huki roikkui ensimmäisen erän vielä iskuetäisyydellä, mutta toiseen erään myös vaihtopenkin eväät oli syöty. TiPalle ansaittu voitto 2-0, ehkä kauden yhtenäisimmällä ja tasaisimmalla pelillä; Nosto onnistui Libero-Jygän johdatuksella millilleen. Tilanne ei ollut passarille täysin uusi. Pasi saikin itsensä kalibroitua siihen(kin) muutamassa pallossa, nakellen hyökkääjiä miellyttäviä passeja laidasta laitaan. Yleispelaajat Moukari-Matsi ja Slammy-Sammy hoitivat omat lohkonsa käsittämättömällä itsevarmuudella, oli kyse sitten nostosta, hyökkäyksestä, torjunnasta tai puolustamisesta sekä Sammyn kohdalla höpöttämisestä. Yleispelaaja lienee liian mieto ilmaisu näille miehille, parempi olisi SUPERpelaaja. Liioittelematta, sarjan parhaat keskitornit löytyivät tällä kaudella myös Tipasta. Melko nuori Euro sekä tosi nuori EsKo pelasivat eittämättä parhaan kautensa - EsKo ikinä ja Euro miesmuistiin. Lopputurnauksessa pelkkä perussuoritus sai vastustajien keskarit näyttämään ikämiehiltä. Hakkurin tontilla häärinyt Tony oli myös ilmeettömän varma, hoitaen oman sarkansa tyylillä ja taidolla, jatkuva hymynkare huulilla. Voittavan sotajoukon menestyksen takasi käyttökelpoinen reservi, joka ei muodostunut nostoväestä. Huippuunsa viritettynä ja hampaat teroitettuna se odotti valmiina vastuunkantoon.

Täysi tunnustus erinomaisesta pelistä myös Hukin joukkueelle, joka taisteli lähes loppuun asti, tehden pelistä erittäin miellyttävän pelata ja varmasti jännittävän myös katsoa.

Finaalivastustajaksi saatiin Pihtiputaan Ploki, joka voitti välieräottelussa SumKun vasta kolmannessa erässä. SumKu oli jo etenemässä selvään voittoon, kunnes neljän pisteen johto mureni loppusuoralla. Taisi väsy iskeä Sumiaisten

Finaalissa Ploki aloitti vahvasti, saaden TiPan seitsikon hitusen hämilleen. Luotto omaan ja joukkueen taitoon ja tuhovoimaan on kuitenkin kauden aikana juurtunut veturimiesten synapseihin. Ensimmäisen, hiilivaunussa vietetyn erän jälkeiset nokinaamat pestiin kirkkaaksi toisen erän alusta alkaen. Rohkeammalla hyökkäyspelillä TiPalaiset hivuttautuivat hiilivaunusta veturiin ja alkoivat määräämään paineen kattilassa. Kolmanteen erään lähdettäessä varmuus oli jo huipussaan kaikilla osa-alueilla. Ploki joutui tiivistämään hyökkäyspeliään muutaman pelaajan varaan, mikä helpotti Tipan torjunnan ja puolustuksen urakkaa. Hurjassa pommituksessa Ploki lopulta sortui hienon hienoihin huolellisuusvirheisiin, mikä betonoi tavoitellun lopputuloksen. Lopputurnauksen voitto runkosarjan voittajalle ei jäänyt tipalle vaan voitettiin TiPalle ansaitusti 2-1.

Pronssiottelussa Huki Blue päihitti väsähtäneen, viime vuoden mestarin, SumKun. Maine on katoavaista, mutta legendat elävät.

Kiitokset tuomareille, kirjureille, kahviolle, yleisölle sekä pelaajille.

2013-2014 otteluita

3.11. Hui hai ja hellurei.

Eipä ole ensimmäisestä turnauksesta paljoa kerrottavaa. 2-1 tappio Liikunnalle ja 2-0 tappio Sumiaisten Kunnolle.

17.11. Kotiturnauksessa olikin jo huomattavasti parempi ilme ja huolimatta (tai ehkä siitä
syystä) passareiden poissaolosta, annoimme kelpo vastuksen sekä Liikunnalle että Hukille. Tappiot kuitenkin kummallekin 2-1. Samalla lanserasimme kahden hakkurin systeemin vapaasti käytettäväksi, vaikka maajoukkuekuvioissa. Toimii. Erityishuomionanto Karille ja Hannulle, jotka hoitivat nostamisen ja passaamisen erinomaisesti.

2.12. Hoidettiin aina ahdistava Korpilahden Martat jännittävästi 2-1. Oltiinhan me parempia.

12.12. Hukin järjestämä rästiottelu ei suonut hienouksia kenellekään. Onneton peli kummaltakin joukkueelta, mutta voiton vei ANSIOTTOMASTI Huki, kolmannen erän nitropallojen jälkeen.
Peli 2-1 Hukille, olisi pitänyt olla 2-0 TIPALLE!!

15.12. Irto-ottelu Korpilahden junioreita vastaan. 2-0 Tipalle, vaikka ekassa erässä vähän meinas yskiä. Hyvä kontrollin otto omiin käsiin.

4.1.2014 Kotiturnaus Korpilahden Pyrintöä ja Sumiaisten Kuntoa vastaan + saunailta. Tietäähän sen missä ajatukset on, jos on saunailta pelien päälle. 2-0 turpaan kummaltakin. Saunaillassa kukaan ei saanut turpaan. Hyvä niin.

23.1.2014 Yksittäispeli JyLen puulaakijoukkuetta vastaan. Jylen parhaana palkittiin meidän Tuukka, joka oli vajaamiehisellä vierailijalla lainassa. Edes tuomari ei olisi pystynyt kääntämään peliä meidän tappioksi.